Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2015 16:57 - Свободна България.... дали?
Автор: nicolericci Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2513 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 03.03.2015 17:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image   Колкото и да ми се иска да бъда усмихната на този светъл за България ден, фактите ме карат да изпитвам много други чувства, различни от гордост и щастие...

  Излизам навън в един слънчев и на пръв поглед прекрасен ден... и гледам....разбитите улици, претъпкани от деца молещи се за парче хляб, невръстни момиченца се блъскат по булеварда от сутринта и безскрупулно продават телата си за жълти стотинки, масово безработни майки, които се чудят как да вържат двата края с мизерните детски надбавки. Пенсионерите изгубили години тежък труд в държавни мероприятия, които сега получават минимална пенсия изобщо не ги коментирам. Бедните студенти останали в България хвърлят последните пари на заборчелите си родителите по нощните заведения, докато библиотеките стоят празни като гробници. А тези в чужбина се молят да изкласят семестъра и да се завърнат в любимата родина, за да се надрусат и напият до безпаметност. Нали трябва да имат какво да разказват с гордост на сдуханите си колеги в елитния си чуждестранен университет. Кому са нужни книгите в тази държава преливаща от интелигенция, аристокрация и финес? 
   Като член на ЕС, ние имаме завидно начетени и работливи политици. Дошлите на власт пожарникари и гардове, не пропускат да натрапят скандално високия си стандарт на живот, за да напомнят колко по-висши са от нас - обикновените хора, други пък отиват в Брюксел да показват перфектните си езикови заложби, трети ни подстракават да купуваме цигари с бандерол, за да поддържат и спонсорират елитните си любовници (не знам как ще го преживея, ако Цвети Янева или НиЛо облекат два пъти един тоалет).
  Най-накрая стигнахме до историята, където не мога да пропусна факта, че тези добронамерени хора решиха да не затормозяват децата с излишни исторически факти и пренаписаха учебниците с една нова история, в типичен елементарен български стил. Васил Левски е бандит, Симеон Велики не е бил толкова велик ,а на Златния век му се е викало така за разнообразие. Турското робство не съществувало, било Османско владичество или присъствие на Балканите. Насилствената ислямизация и кръвният данък не знам дали изобщо фигурират в това ярко розово описание на игото. Руснаците ли са тези, които са се биели рамо до рамо с нас в битката за свобода срещу турската армия? Има ли значение? Днес те са враговете. 
  Модерната свободна България е неблагодарна и безочлива. Тя няма смелостта да се опълчи и да защити достойнството си. Модерната България мълчи и търпи. Тази "свободна" държава е подвластна на измислени ценности и политици менте. Докато българина се трепе за 20 лева на ден и подритва гордостта само и само да изкара деня, управляващите ни мутри си почиват 12 месеца в годината и харчат това, което заработваме по скъпите си коли, проститутки и тузарски курорти. Докато вие бъхтите, те се забавляват. 
  Но пък за сметка на всичко това имаме нови магистрали. Ще ядем гордо асфалт. 
ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ !




Гласувай:
4




1. merlin68 - Да, за съжаление реалността е та...
03.03.2015 17:32
Да, за съжаление реалността е такава.
Все пак днес е празник, честито на всички!
Все още ни има, значи все още не е късно да се събудим!
цитирай
2. zabavnata - 3 МАРТ - РОБСТВОТО НА ЕДИН НАРОД !
03.03.2015 17:37
Дата от календара. Българинът не е свободен, ако не броим онези ДС-та, които го окрадоха и преебаха. Но те сега са видни випове, милиардери, милионери, незнам си какви ери... Дори и жените в тази класация са бизнесмени, не бизнеслейди, защото БКП така ги е научило. И който не е съгласен е прост, завиждащ, мързелив и неспособен. И това ги е научило! Културата е аут, образованието "ненужно", здравеопазването - боже, опази! Циганизацията е факт, защото българите избягаха, които можаха естествено. Едно българче, родено в Ню Йорк пее за откъснатите от корена цветя, разпилени по цял свят. Да ти се скъса сърцето!
Честит 3 МАРТ! Марширувахте ли днес, гладни, смачкани, унизени? Слушахте ли безсмислените речи на родните ни политици. Историята е преиначена. А Батак помни... Хиляди жертви за свободата на един народ. Народ, който днес изживява своето поредно РОБСТВО - финансово, от родни дирибеи, които присмехулно ни честитят СВОБОДАТА. Апостоле, накажи ги! Една учителка беше написала двойка на ученик, който чистосърдечно е казал пред целия клас, че ако Левски беше ЖИВ днес щеше сам да се обеси. Какво ли вижда той в днешна България? Предатели и роби. Свобода ли? Тц.
цитирай
3. nicolericci - !
03.03.2015 17:50
Радвам се, че има хора, които осъзнават сериозността на нещата и колко дълбоко сме нагазили в лайната....
цитирай
4. danyv - Много черни краски за такъв светъл празник
03.03.2015 20:42
Мисля, че констатациите са малко пресилени, но като цяло съм съгласна, че народа спи... но Левски за това е велик, опитал се е да го събуди... а ние правим констатации и нищо повече.За да променим ситуацията ВСИЧКИ трябва да правим това, което е правилно и да не се поддаваме или по точно продаваме... Честит празник!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nicolericci
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 7887
Постинги: 1
Коментари: 4
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031